ВООЗ скликає екстрену нараду щодо поширення мапячої віспи

Пандемія мапячої віспи - екстрене засідання
Пандемія мапячої віспи - екстрене засідання

Голова ВООЗ скликає зустріч експертів через поширення мавпячої віспи

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус збирається провести зустріч міжнародних експертів через збільшення полум'яності щодо поширення мавпячої віспи. Про це повідомляє VOA.

Мавпяча віспа поширюється за межами Демократичної Республіки Конго, тому комітет з надзвичайних ситуацій ВООЗ порадиться «якнайшвидше», щоб повідомити йому, «чи є спалах надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я, що є міжнародними наслідками».

Оголошено міжнародну надзвичайну ситуацію у галузі охорони здоров'я через віспу

ВООЗ оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я (PHEIC) через полум'яність щодо віспи, яка тривала з липня 2022 року до травня 2023. З вересня 2023 року вірус mpox різко поширюється в ДР Конго.

Голова ВООЗ повідомляє, що в Конго зареєстровано понад 11 тис. випадків захворювання і 445 смертей. Найбільше постраждали діти. Від 11 липня хвороба поширилася на сусідні країни.

ВООЗ оновила список найнебезпечніших вірусів, бактерій і грибків

ВООЗ оновила список найнебезпечніших вірусів, бактерій і грибків, які загрожують наступною пандемією.

Клінічні настанови для тих, хто бажає позбутися залежності від куріння

ВООЗ опублікувала перші в історії клінічні настанови для тих, хто хоче позбутися залежності від куріння. За даними організації, у світі є близько 1,25 млрд споживачів тютюну, з яких більш як 750 млн хочуть відмовитися від куріння. Проте, 70% з них не мають доступу до ефективної допомоги.

Читайте також