Ворог атакував об'єкти енергетики у чотирьох областях: яка ситуація зі світлом

Зображення об'єкта атаки на енергетику
Зображення об'єкта атаки на енергетику

Стабільна ситуація в енергосистемі

Міненерго повідомило, що ситуація в енергосистемі залишається стабільною. Ворог атакував об'єкти енергетики в чотирьох областях, і на ранок без електропостачання залишилося 533 населених пункти. Про це заявила пресслужба Міненерго.

У повідомленні зазначено: "Сьогодні обмеження електроенергії для споживачів не передбачаються".

Енергетики закликали українців продовжувати економне та відповідальне споживання електроенергії, особливо в пікові години з 17:00 до 22:00.

Атаки на енергетичні об'єкти

За минулу добу ворог атакував енергетичні об'єкти в Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях, повідомили у Міненерго.

У Донецькій та Сумській областях через бойові дії вимикалися повітряні лінії. У Дніпропетровській області також внаслідок атак були вимкнуті обладнання та знеструмлено побутові споживачі в 13 населених пунктах, але живлення вже відновлено. Також через повітряну тривогу, територію підстанції знеструмлено, але після припинення тривоги живлення було відновлено для всіх споживачів.

У Харківській області також сталася знеструмлення побутових споживачів і підстанції через бойові дії.

Пожежа в Донецькій області

Біля однієї з шахт в Донецькій області виникла пожежа, що загрожувала продуктами горіння потрапити в шахту. Усі працівники були евакуйовані, пожежу вдалося ліквідувати без постраждалих.

За останню добу енергетики відновили живлення для 60 540 споживачів, які були знеструмлені через бойові дії та технологічні порушення.

Знеструмлені населені пункти

На ранок без електропостачання залишається 533 населених пункти через бойові дії та технічні проблеми. Рівень води у ставку-охолоджувачі досить для забезпечення потреб станції.

Читайте також