Ворог дезорієнтований діями Сил оборони України — Маломуж

Ворог втрачає орієнтири перед діями ЗСУ
Ворог втрачає орієнтири перед діями ЗСУ

За словами генерала Миколи Маломужа, Росія не має готових бойових частин, окрім тих, які вже задіяні на фронті, тому їй складно наступати на Покровському напрямку. Ворог змушений маневрувати, що ускладнює його дії, оскільки українські сили проводять контратаки. Про це генерал заявив в інтерв'ю FREEДОМ.

Маломуж пояснив, що Україна завдає удари не лише на Покровському напрямку, але й на Харківському, Куп'янському, Лиманському, Донецькому та Запорізькому напрямках. В секторі Курськ є загроза можливих ударів Росії по Бєлгородській та Брянській областях. Генерал підкреслив, що росіяни дезорієнтовані і намагаються вскочити в порожніну, але у них недостатньо сил і засобів.

"Росіяни обрали тактику створення укріпрайонів в Курському напрямку, зокрема біля Курчатівської станції. Але ми провели успішну операцію, завдяки якій вони фактично потрапили в оточення. Є можливість ув'язнити їх або деблокувати цей напрямок і інтенсивно контратакувати. Ворог не має шансів, і найближчим часом це потрібно зробити", - сказав Маломуж.

Головний російський операційний от, у районі Курська базується близько 60 тисяч військових. Вони використовуються для прикриття певних територій. Українські сили продовжують маневрувати та завдавати удари.

Маломуж також зазначив, що росіяни не змогли стабілізувати ситуацію на Курському напрямку, але ЗСУ створюють укріпрайони та розробляють стратегічні операції, які дезорієнтують ворога. Головна мета - тримати буферну зону та готуватися до наступальних операцій в інших секторах.

Читайте також