Ворог не може наступати скрізь із колишньою інтенсивністю: що відбувається в "гарячих точках"

Військові дії в зоні конфлікту
Військові дії в зоні конфлікту

Генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко заявив, що російські окупаційні війська не можуть наступати з колишньою інтенсивністю та на всіх напрямках. Противник все ще намагається захопити Покровськ, але рухається повільно, зазнаючи великі втрати. Російські війська вже захопили Вугледар і просуваються на північ у бік Курахового.

Також противнику вдається просуватися на Куп'янському напрямку в Харківській області, розрізаючи українські сили на південну та північну частини.

У фланг та тил Куп'янського угруповання Сил оборони України противник намагається зайти через Вовчанськ Харківської області. Бої там досить інтенсивні.

Також російським військам вдалося просунутися в районі Часового Яру Донецької області, але їхнє просування незначне.

Генерал-лейтенант у відставці зазначив, що російські війська не відмовляються від використання техніки, навпаки, їхнє використання навіть зростає. Важка техніка росіян рухається на гусеницях, що відрізняється від української техніки. Противник активно використовує артилерію і намагається завдати ударів до 80% цілей. Після артилерійських обстрілів втручаються піхотні групи.

Читайте також