Ворог використовує у штурмових підрозділах курсантів і строковиків - військовий

Ворог штурмових підрозділ використовує курсантів і строковиків - військовий
Ворог штурмових підрозділ використовує курсантів і строковиків - військовий

В російських штурмових групах використовують курсантів вищих військових навчальних закладів і строковиків, яких переводять на контракт. Про це заявив речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Він також зазначив, що курсанти військових навчальних закладів використовуються як командири піхотних підрозділів і штурмових груп. "Багатьох строковиків намагаються перевести на контракт, це найлегший шлях за підтиском і обіцянкою великих грошей. Вони прослужили декілька місяців, показали свої навички і відправили їх до штурмових груп, які діють по всій фронтовій лінії", - зазначив Братчук.

За словами речника, це свідчить про те, що РФ має різні способи поповнити свої сили, але також свідчить про те, що ресурс країни-агресора не є нескінченним. Водночас, Кремль побоюється загальної мобілізації.

"Наші спостереження показують, що цей ресурс, у першу чергу, людський, дійсно вичерпується. У ворога вичерпуються резерви озброєнь, він все кидає на фронт. Є, можливо, засоби ППО для охорони Кримського [Керченського] мосту, але це не допоможе. Ситуація в глибині РФ показує, що засобів ППО там не вистачає", - додав Братчук.

Читайте також