«Вовина тисяча»: мережа відреагувала на нову ініціативу Зеленського

Зеленський ініціює новий проект
Зеленський ініціює новий проект

Президент Володимир Зеленський вирішив виплатити всім громадянам України по тисячі гривень з 1 грудня. Це рішення викликало різні реакції в українському суспільстві.

Користувачі соцмереж ставляться до цієї ініціативи з гумором і створюють різні меми.

Нагадаємо, що ідея "єПідтримки" виникла через непередбачену закордонну допомогу, яку Україна отримала.

Раніше було повідомлено, що з 1 грудня Уряд запроваджує нову програму фінансової підтримки, за якої кожен українець зможе отримати 1 тисячу гривень. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Також нагадаємо, що президент раніше повідомив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень через додаток "Дія".

У 2022 році гроші з "єПідтримки" можна було витрачати на будь-які продукти або товари без обмежень, а також переказувати гроші на інші карти.

Крім того, Україна планує розробити внутрішній план посилення і залучити до його реалізації громадські організації.

На 1 липня 2024 року українці заборгували мікрофінансовим організаціям понад 14,5 мільярдів гривень. З початку року борг збільшився на 5,23 мільярди гривень, що становить 56%.

Середня сума мікропозики зросла на 1,4 рази порівняно з минулим роком і становить 6776 гривень. За перше півріччя 2024 року було укладено майже 4 мільйони кредитних договорів на загальну суму 26,7 мільярдів гривень. Кількість договорів за цей період зросла на 1,5% порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

Читайте також