«Вовки Да Вінчі»: стало відоме нове ім'я командира батальйону

Новий командир батальйону "Вовки Да Вінчі"

Сергій Філімонов став новим командиром батальйону "Вовки Да Вінчі". Цю інформацію оприлюднила Ініціативна група з протидії допуску російських спортсменів, які підтримують війну, до Олімпійських Ігор 2024 у Парижі у відкритому листі-зверненні.

Лист був підписаний десятками українських спортсменів, включаючи Сергія Філімонова, кандидата в майстри спорту з вільної боротьби, і він вказав свою посаду як командир батальйону "Вовки Да Вінчі".

Загибель Дмитра Коцюбайла та новий командир

7 березня загинув командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитро Коцюбайло, відомий як "Да Вінчі". Він був легендарним воїном і одним із наймолодших Героїв України. Тепер Сергій Філімонов приймає його місце і стає новим командиром батальйону.

Хто такий Сергій Філімонов

Сергій Філімонов - український воїн, громадський діяч і ветеран батальйону "Азов". Він також був лідером неформального молодіжного руху "Гонор" і колишнім керівником київського осередку "Цивільного Корпусу Азов" та партії "Національний корпус". Філімонов активно брав участь у різних активістських ініціативах, стояв на захист політичних в'язнів та жертв політичних злочинів.

Він також зіграв головну роль у фільмі "Носоріг" українського режисера Олега Сенцова. З 2022 року він є командиром роти "Гонор" в 1-му окремому механізованому батальйоні "Вовки Да Вінчі".

Філімонов був одним з головних підозрюваних у організації акції протесту на Банковій на підтримку Сергія Стерненка, за що йому була вручена підозра. Акція, яка відбулась 20 березня 2021 року під Офісом президента, переросла в масові заворушення і привернула значну увагу громадськості.

Прихильники активіста Сергія Стерненка також висунули низку вимог до президента Володимира Зеленського на мітингу на Банковій.