Вперше в історії Україна буде представлена на Паралімпіаді у 17 видах спорту

Українська паралімпійська команда на старті
Українська паралімпійська команда на старті

У президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича є відомості щодо видів спорту, у яких Україна буде представлена на Паралімпіаді. Про це повідомляє Tribuna.com.

Цього разу Україна братиме участь у 17 видах спорту, що є збільшенням у порівнянні з попередніми роками. Додатково до звичних 15 видів спорту, з'явилися два унікальних види спорту, які цієї разу будуть представлені від нашої команди. Казки Сушкевича, з’явився вид спорту - боча, який до цього не був представлений на паралімпійських іграх з боку української команди. Проте він зізнався, що досягнення медалі в цьому виді спорту буде надзвичайно складним, оскільки це новий вид для команди. Водноразом Сушкевич підкреслив, що боча є ідентифікатором паралімпійського спорту, оскільки в ньому можуть змагатися люди, які практично нерухомі.

Президент також розповів про другий унікальний вид спорту, в якому Україна буде представлена вперше. Це хендбайк - візок для людей без обох ніг, що допомагає їм займатися спортом. Важливо відзначити, що відомий український атлет, чемпіон світу та Європи з біатлону, вирішив спробувати себе у цьому виді спорту на Паралімпіаді. Сам Сушкевич радив йому не робити цього, але атлет все ж зміг прорватися і отримав ліцензію на участь у змаганнях.

Нагадаємо, що на Паралімпіаді-2024 Україну буде представляти 140 параатлетів, а змагання проходитимуть з 28 серпня до 8 вересня.

Читайте також