Вплив Єрмака на Зеленського турбує західних партнерів, - Bloomberg

Єрмак турбує західних партнерів Зеленського - Bloomberg
Єрмак турбує західних партнерів Зеленського - Bloomberg

В Україні триває повномасштабна війна вже третій рік. Останнім часом увага світової громадськості все частіше зосереджується на голові Офісу президента Андрію Єрмаку, якого вважають найближчим соратником Володимира Зеленського.

Згідно зі статтею Bloomberg, вплив Єрмака в українській військовій ієрархії зростає і це викликає захоплення та занепокоєння серед міжнародних партнерів України.

Відображенням статусу Єрмака стане червневий Саміт миру в Швейцарії. На груповому знімку світових лідерів головний український посадовець опинився в самому центрі, поряд з Зеленським. Це свідчить про велику роль Єрмака в українському уряді, навіть більшу, ніж у віце-президента США Камали Харріс та майбутнього глави НАТО.

Глобальний саміт миру у Швейцарії
"Я не беру участі у кожній справі, я лише координую", - заявив Єрмак в інтерв'ю Bloomberg.

Він також зазначив, що Зеленський цікавиться його думкою, оскільки він вдається до досягнення результатів.

Зеленский, Арахамия, Шмыгаль, Подоляк, Ермак, обращение, 100 дней войны

Однак зростаючий вплив Єрмака хвилює деяких міжнародних партнерів України. Вони стурбовані зосередженням багатьох повноважень в руках колишнього кінопродюсера, який має прямий вплив на зовнішню політику та військове планування.

Зеленський заперечує критику на адресу Єрмака і називає його "сильним менеджером".

"Він виконує те, що я йому говорю", - підкреслив Зеленський.

Тим не менше, винесення Єрмака на передній план призвело до відставок інших посадовців, що викликає побоювання щодо зусиль у проведенні реформ та боротьбі з корупцією.

Владимир Зеленский, Андрей Ермак, G7

Тим не менше, експерти вважають, що Єрмак має широкі повноваження і відіграє центральну роль у військових рішеннях та переговорах. Зеленський довіряє Єрмаку і вважає його здатним швидко вирішувати проблеми.

"Він дуже сильна особистість. Усього, що в нього є, він домігся сам. Ніхто йому не допомагав. І я можу сказати те саме про себе", - говорить Єрмак про Зеленського.

Поки Україна продовжує боротися за свою незалежність, роль Зеленського та Єрмака залишається визначальною для майбутнього країни.

Читайте також