Встановити "червоні лінії" для Росії: Ішингер запропонував нову стратегію для Заходу

Встановлення червоних ліній для Росії
Встановлення червоних ліній для Росії

Німецький дипломат Вольфганг Ішингер закликає країни Заходу встановити свої "червоні лінії" для Росії замість того, щоб просто приймати умови Путіна. Він вважає, що західні лідери повинні більше загрожувати і бути готові реалізувати свої погрози. Цю думку він висловив на конференції Ялтинської європейської стратегії, зазначивши, що Захід може встановити свої лінії і, у випадку Росії, загрожувати введенням крилатих ракет або дозволом Україні завдавати ударів по військових цілях в Росії.

Дипломат також висловився про можливість мирних переговорів та впливу Індії як посередника в контактній групі з Європою, Китаєм, Саудівською Аравією, Катаром та Туреччиною. Він також зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським для обговорення проведення саміту з питань миру, який має відбутися до кінця 2024 року.

Ішингер підкреслив, що ведення переговорів потребує позиції сили та нагадав, що Росія поважає силу, а не слабкість. Він також зазначив, що встановлення загальних рамок для переговорів повинні здійснити США і Росія.

Дипломат висловив сподівання, що результати виборів у США не вплинуть на ситуацію, але відзначив, що Трамп може вирішити всі питання самостійно, просто зателефонувавши Володимиру Путіну.

Читайте також