Вступ до НАТО в умовах війни: політтехнолог проаналізував шанси України

Україна і НАТО: шанси та війна
Україна і НАТО: шанси та війна

Україна може стати членом НАТО під час війни з Росією, коли певна частина її територій окупована. Це буде сигналом для Путіна, що продовжувати війну проти України – марно. Таку думку висловив політтехнолог Олег Постернак у програмі телеканалу FREEДОМ.

Марк Рюте, обійнявши посаду генсека, заявив, що НАТО має зобов'язання перед Україною, а не тільки Україна перед вступом до НАТО. Це спричинило нові роздуми про вступ України до НАТО з територіями під контролем Києва

Постернак наголосив, що колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер, ексгенсек НАТО Андерс Фог Расмуссен та інші раніше висловлювали ідею про вступ України до НАТО без окупованих територій.

Політтехнолог вважає, що такий крок міг би стати епізодом для кінця російсько-української війни. Проте, він додає, що конфлікт має історичну природу і поки у Путіна є бажання здійснити свій проєкт "історичної Росії", він не поставить крапку у війні. Проте, Постернак вважає, що Захід може натякнути Росії, що якщо вона не зупинить війну, то Україна отримає далекобій і зможе вступити до НАТО.

Ключове рішення щодо вступу України до НАТО може бути прийняте після президентських виборів у США, додає Постернак.

Читайте також