Вторгнення в Курську область створює загрозу режиму Путіна - ISW

Вторгнення підриває режим Путіна
Вторгнення підриває режим Путіна

В Інституті вивчення війни повідомили, що українська операція в Курській області та можливі майбутні вторгнення змусять Росію перерозподілити свої ресурси для захисту кордону. Вони будуть змушені жертвувати ефективністю своїх військових дій в Україні.

Раніше Росія вважала свій кордон з Україною "сплячим фронтом", що дозволяло їй гнучко розпоряджатися своїми ресурсами на території України. Але зараз вони будуть змушені переглянути свою стратегію і витрачати зусилля на захист кордону. Це може вплинути на їхнє оперативне планування, з яким раніше не стикались.

Аналітики Інституту стратегічних досліджень (ISW) вважають, що нинішнє українське вторгнення створює серйозні загрози для російських військових операцій в Україні, а також для стабільності режиму Путіна, і потребує адекватної відповіді.

Прикордонні укріплення, які не були надійно обладнані та укомплектовані, не змогли запобігти діям Збройних Сил України, що, ймовірно, змусить російське військове командування витрачати більше ресурсів.

Цей висновок звужує гнучкість Росії у залученні живої сили та матеріальних ресурсів для своїх поточних наступальних зусиль в Україні, і російському військовому командуванню доведеться враховувати вимоги щодо захисту кордону та визначати, які ресурси вони можуть виділити для майбутніх наступальних та оборонних дій в Україні.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також