Втрати Чорноморського флоту РФ: шокуюча кількість знищених ЗСУ кораблів

Україна вивела із ладу близько 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ

Україна змогла вивести із ладу приблизно 33% бойових кораблів Російського Чорноморського флоту з початку вторгнення Путіна. Цю інформацію наводить СтратКом ЗСУ.

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що українські військові знищили 24 російських кораблі та один підводний човен.

З відкритих джерел, станом на початок широкомасштабного вторгнення чорноморський флот РФ налічував 74 бойових кораблі. Агресія проти України шкідлива для вашого флоту. Число дня - близько 33%

Нагадаємо, що у ніч на 1 лютого бійці головного управління розвідки розбили російський ракетний катер "Івановець" Чорноморського флоту РФ за допомогою морських дронів Magura V5. Ціна на цей корабель становить $60-70 млн. За словами підрозділу розвідки, таких катерів у Росії було лише три.

Після знищення "Івановця" російські війська приховали свої ракети з "Калібрами" в пунктах базування.

Зазначимо, що знищення "Івановця" спричинило справжню істерику серед росіян. Вони обговорюють в соцмережах те, що українські БПЛА літають навіть вночі і нищать кораблі Росії, при цьому "наївні люди" сподіваються на швидкий кінець конфлікту. Виникає питання, чи це уже не стало "червоними лініями" для росіян.

Британська розвідка пояснила, як ліквідація "Івановця" вплине на Чорноморський флот РФ.

У грудні, в порту Феодосії, був нападений корабель, який перевозив ударні безпілотники "Шахед" з Ірану. Це був десантний корабель "Новочеркаськ". Також, 10 січня, російський катер був вражений на Дніпрі силами оборони таврійського напрямку.