Втрати РФ на фронті: британська розвідка вказала на важливу деталь

Втрати РФ на фронті: бойові дії
Втрати РФ на фронті: бойові дії

Британське Міноборони повідомило про зменшення середньодобових втрат російської армії за останні два місяці. Як показують дані розвідки, цей показник склав 1140 у липні, порівняно з максимальним значенням 1262 особи у травні. Однак, не дивлячись на це зниження, останні три місяці були найбільш втратними для російських військ з лютого. Міноборони Великої Британії вбачає цю ситуацію як результат будівництва російськими військами позицій на Харківському напрямку. Втім, вони зазначають, що ефективна українська оборона та недостатня підготовка Росії обмежують її здатність отримати більш широкі політичні переваги незважаючи на тактичні успіхи.

Прогнозується, що середньодобові втрати російської армії в серпні перевищать 1000 осіб на добу, оскільки Росія продовжує наступальні операції по всьому фронту, від Харкова на півночі до села Роботине на півдні України.

Президент США Джо Байден висловив впевненість, що Україна зможе зупинити російського президента Володимира Путіна в його прагненні знищити країну. Він заявив про це на саміті НАТО у Вашингтоні. В рамках цього саміту члени Альянсу підпишуть нове оборонно-промислове зобов'язання, а країни НАТО нададуть понад $7 млн для підтримки жінок у ЗСУ.

Читайте також