Втрати російської армії. Британська розвідка пояснила позитивну динаміку

Втрати російської армії - позитивна динаміка
Втрати російської армії - позитивна динаміка

Армія РФ втрачає понад 1000 людей на день

Серпневі бойові дії призвели до втрат більш як тисячу осіб на день. Посилення удару на Покровському напрямку та успішний наступ ЗСУ в Курській області послужили причиною таких великих втрат. Про це свідчить звіт Великої Британії.

За даними Генерального штабу ЗСУ, середньодобові втрати Росії (у вбитих та поранених) в Україні зросли до 1187 осіб на день у серпні 2024 року. Всього від початку конфлікту Росія втратила 610 тисяч осіб.

Збільшення втрат Росії у серпні 2024 року майже напевно пов'язане з операцією України під Курськом і тиском, що триває на Покровському напрямку. Росія намагається компенсувати брак особового складу і недостатні оснащення.

Військове відомство Британії повідомляє, що тиск Росії на усій фронтовій лінії триватиме ще протягом наступного місяця. Однак обмежені можливості не дозволять Росії використати тактичні успіхи для досягнення ширших цілей.

Рівень втрат Росії, ймовірно, продовжить перевищувати 1000 осіб на день протягом вересня 2024 року, оскільки Росія проводить операції по всій території, починаючи від Курська на півночі і закінчуючи Роботиним на півдні.

За повідомленням партизанського руху "Атеш", бригада морської піхоти РФ зазнає значних втрат під час бойових дій в Курській області.

Операція ЗСУ в Курській області триває вже майже місяць і привела до захоплення понад 1300 квадратних кілометрів російської території, включаючи стратегічно важливий газовий вузол Суджі. Також українські сили створили військову адміністрацію та зібрали значну кількість бронетехніки на Сумщині для підсилення свого контингенту.

За звітом The Telegraph, ці досягнення свідчать про оборонні слабкості Росії. Російські війська, зіштовхнувшись зі слабко навченими призовниками та евакуйованими містами, не змогли ефективно протистояти українським силам.

Читайте також