Втрати терміновиків під Курськом можуть похитнути владу Путіна, - ISW

Зображення зруйнованих танків під кулеметним обстрілом
Зображення зруйнованих танків під кулеметним обстрілом

У Росії може статися політична криза через втрати серед призовників у Курській області. Американський Інститут вивчення війни вказав на це у своєму звіті.

Українська операція на території Курської області створює серйозні проблеми для Кремля, оскільки Росія сильно залежить від терміновиків, які охороняють кордон з Україною.

Режим КТО, який був оголошений в Білгородській, Брянській та Курській областях, має на меті зменшення масштабів українського вторгнення та запобігання внутрішній нерозборці.

Крім того, свідченням невдоволення російського диктатора Володимира Путіна діями військового командування на Курщині може бути призначення Олександра Бортнікова, голови ФСБ, керівником КТО.

Міністерство оборони Росії спирається на комбінацію строковиків, частин Північного угруповання військ та підрозділів з менш важливих ділянок фронту в Україні. Це може призвести до дезорганізації російської відповіді на українську операцію.

Прибуття додаткових загонів та досвідчених військових з фронту призвело до покращення захисту російських сил від атак ЗСУ. Але українські війська все ще утримують свої позиції в Курській області з невеликим просуванням.

Також були зафіксовані окремі рейди українських сил до населених пунктів у Білгородській області, хоча присутності ЗСУ та утримання позицій там не підтверджено.

Читайте також