Вудворд розкрив жорстку відповідь Остіна Шойгу

Остін Шойгу відповідає на запитання Вудворда
Остін Шойгу відповідає на запитання Вудворда

Збільшилась загроза ядерної зброї з боку Росії, - ЗМІ

Згідно з даними американської розвідки, загроза того, що Росія може використати ядерну зброю, зростає до 50%. Цю інформацію наводить у своїй книзі Боб Вудворд, редактор The Washington Post.

У своїй книзі Вудворд розповідає про розмову між міністром оборони США Ллойдом Остіном і міністром оборони Росії Шойгу. Обидва чиновники обговорювали можливість застосування тактичної ядерної зброї в Україні. Остін заявив, що якщо Росія вирішить так зробити, то всі умови, за якими діє США, будуть переглянуті.

"Ми знаємо, що ви думаєте про застосування тактичної ядерної зброї в Україні. Якщо ви це зробите, всі обмеження, згідно з якими ми діємо в Україні буде переглянуто", - сказав Остін.
"Я лідер найпотужнішого війська в історії світу. Я не погрожую", - відповів Остін на зауваження Шойгу про погрози.

Інформація про цей діалог була підтверджена свідками, документами і самим Остіном. Вудворд також розповів, що президент США Джо Байден говорив з лідером Китаю Сі Цзіньпіном про неприпустимість ядерних загроз з боку Росії.

Аналітики вважають, що це вплинуло на позицію Китаю. Лідер Китаю закликав міжнародну спільноту виступити проти ядерної війни і відкинути загрозу ядерної зброї. Це спонукало посадовців Кремля змінити свою риторику стосовно застосування ядерної зброї, повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW).

У своїй книзі Вудворд також зазначає, що загроза ядерної зброї над Україною все ще існує. За його словами, Байден вважає, що Путін не дозволить виходу з України без використання тактичної ядерної зброї, і тому ситуація залишається незмінною.

Читайте також