Вузький коридор: Стратегія перемоги демократів на президентських виборах. Частина 4

Вузький коридор: Стратегія перемоги демократів
Вузький коридор: Стратегія перемоги демократів

Демократи, які побудували свою передвиборну стратегію навколо російсько-української війни, продовжують реалізовувати свій план, роблячи вибір усе вужчим.

Ми продовжуємо аналізувати стратегію демократичної партії на президентських виборах - ключової події, через призму якої слід розглядати процеси, що відбуваються у світі.

Демократи почали хвилюватися після дебатів між Байденом та Трампом, оскільки нинішній президент виглядав непереконливо.

Певні представники демократичного Комітету навіть закликають замінити Байдена на посаді президента, поки встигли би відбутися вибори.

Проте Байден відмовився, і керівництво демократів, ліберальна преса і навіть актори Голлівуду взялися зараз вимагати зняття кандидатури Байдена.

«Не пам'ятаю більш хаотичного моменту в американській президентській кампанії за все своє життя... Президент має заявити, що не збирається балотуватися на наступні вибори... Якщо він (Байден) цього не зробить, американці щодня будуть вдячними Джо Байдену за те, чого Дональд Трамп ніколи не зробив – підніс націю понад себе»

«Єдина битва, яку він не може виграти, – це боротьба з часом»

Дружина Байдена, Валері Байден, 85-річний Тед Кауфман та група радників Білого дому розпочали обговорення і вирішили піти далі.

На саміті НАТО Байден потрапив у скандал, переплутавши слова, що ще більше погіршило його становище.

Тим часом Трамп, отримавши другий шанс після невдалого замаху, висунув свою кандидатуру на посаду президента.

Риторика Трампа та передвиборча кампанія переважно спрямована на дискредитацію безпорадного, старого кандидата.

Коли Байден оголосив, що він не буде балотуватися, але підтримає Камалу, єдиним старим у цьому передвиборчій кампанії лишився сам Трамп.

Тепер ця зброя спрямована на нього самого.

Минулий розведення сімейної пари Байденів не допомогло.

Трамп міг би поставити свого віце, наприклад Ніккі Хейлі або Марка Рубіо, спробуючи залучити до себе інші електоральні групи, але це було вже неможливо.

Команда демократів чекала, коли Трамп зробить непоправну помилку, і скористалася цим на повну.

Ми пам'ятаємо сцену з фільму «Престиж», де китаєць, який показує Фокус з акваріумом, вирішує роками позувати як каліка. Байден переграв цей фокус в останні роки, втілюючи образ старого, розпадаючогося перед очима біля акваріуму.

Якщо штаб демократів запрошував Стівена Спілберга, щоб він оголосив драматичну паузу невисування Байдена, то оце їм вдається.

У вересні Камала Харріс випустила передвиборчий ролик, який мав зацікавити американців українського, польського та литовського походження.

Ролик буде транслюватися у ключових штатах Пенсільванії, Мічигану та Вісконсіну.

Цим ходом демократи ще більше пов'язують свою стратегію з результатами війни в Україні.

Але питання закінчення війни в Україні повинно стати важливим для американських виборців?

Є скептики, які вважають, що Україна стоїть на кінці списку питань, які цікавлять американців.

Але основні питання уже вирішені, і залишаються ті, хто ще не визначився, і задача партій полягає в тому, щоб «визначити» їх, щоб вони пішли на вибори.

Виграти вибори можливо на питанні, яке не входить до перших рядків списку.

Камала Харріс продовжує політику Байдена з протидії Росії, щоб Україна «зупинила» Путіна з допомогою США.

Трамп обіцяє зупинити війну за 24 години шляхом укладання угоди.

Трамп нападатиме на демократів за здатність не вирішити це питання, а самого Трампа звинувачуватимуть за принизливий мир з Росією.

Але тільки Трамп може обіцяти все, що завгодно, оскільки він вже не при владі. Демократи будуть закликати до війни в Україні.

Однак Камала та її команда вже не зможуть відмовитися від цього питання. Рекламний ролик, де вона обіцяє зупинити Путіна, може бути використаний проти неї, якщо вона не зможе довести свої слова.

Тому демократам потрібен результат. Але він має бути очевидним і недвозначним.

Проте проблема в тому, що зараз Байден та Камала Харріс надають неконкретну картину перемоги, що ускладнює становище демократичної партії.

Світова спільнота очікує від США миру в Україні. Демократам потрібно досягти результату, що не підкопає їх політичну кар'єру і свободу.

Проте для досягнення цього мети, Росію потрібно змусити піти на переговори і пропонувати шокуючі умови.

Демократи залишили місяць, щоб закінчити війну в Україні, із того дня, коли Байден відкрив свою кампанію.

Але для того, щоб досягти миру, потрібен тиск на Росію. Це є планом Трампа. Проте демократи мають обмежені можливості. Додаткова зброя і гроші вже нічого не змінять. Тому вони повинні грати на карате того, що вони вже мають.

ЗМІ пишуть про проблеми в українській армії та фронті, а також про корупцію і нестачу кадрів. Генеральний секретар НАТО застерігає Україну, що час не на її боці.

Таким чином, демократам потрібно використати можливості, які вони мають, щоб вплинути на американських виборців, які ще не визначилися.

10 жовтня Байден зустрінеться з канцлером Німеччини, пр

Читайте також