Як обрати кухонний комбайн у 2022 році?

Як обрати кухонний комбайн у 2022 році?
Як обрати кухонний комбайн у 2022 році?

Сьогодні побутова техніка - обов’язковий помічник майже в кожній оселі, особливо, коли мова йде про приготування їжі. В 2022 році виробники наголошують увагу на спрощенні виконання буденних задач, таких як прибирання, прасування, підготовка сніданків, вечері та консервацій прискорено для економії часу. Розглянемо детальніше, чому варто придбати кухонний комбайн, з якими задачами він впорається та який базовий догляд вимагає.

Для чого потрібен кухонний комбайн?

Комбайн - універсальний помічник як для досвідчених кухарів, так і новачків, котрий допомагає заощадити час на:

  • Нарізці овочів, ягід різними формами (тонкими слайдами, кубиками, брусками тощо);

  • нарізці сирів та фруктів до вина;

  • підготовці фаршу, включаючи подрібнення цибулі;

  • подрібнені овочі для салатів, дерунів, рану тощо;

  • приготуванні паштетів, суфле;

  • підготовці тіста для пирога, млинців;

  • роздрібненні горіхів, шоколаду;

  • приготуванні соусів, крем-супів.

Кухонні комбайни зручно розбираються на ключові деталі для очищення та дезінфекції. Особливо ретельно необхідно обробити леза, для в'їдливих плям використовувати губку. Фінальний етап догляду - просушування при кімнатній температурі для запобігання виникнення неприємного запаху та нальоту.  

Як обрати кухонний  комбайн?

Серед більшості українських сімей має найбільший попит заглибний блендер із різноманітними насадками. Прилад є компактним, не займає багато місця на кухні, розділяється на 2-3 частини для зручного очищення від залишків продуктів. Задовільняє базові потреби: подрібнення м'яса, овочів, ягід, приготування рідкого тіста, крему, соусів та крем-супів. В деяких моделях передбачені насадки для збивання білків та приготування свіжовижатого соку. 

Другий тип кухонного комбайна - професійний комплект типу “Швейна машинка”, популярний у відеорецептах світових кухарів. Складається із фіксувальної насадки та чаші для замішування тіста (об'ємом від 1 до 7 літрів), соусів, кремів тощо. Для виготовлення  дорогих приладів використовують скло та високоякісний метал, для бюджетних - пластик. 

Наразі на українському ринку доступні тисячі моделей кухонних комбайнів від різних виробників з можливістю активації додаткових функцій за допомогою спеціалізованих насадок. При виборі блендеру або професійного комплекту важливо звернути увагу на якість матеріалу, наявність гарантії та сервісних центрів у вашому місті.