Як в'їхати до Японії. Поради для українських біженців

Японія спростила правила в'їзду для українців після військової агресії, розв’язаної путінським режимом. Потрапити в країну тепер простіше.

Українці через високі ціни у Японії, важкий мовний бар’єр та чужу культуру не спішать розглядати цю країну для притулку. Але останнім часом деякі причина перестають бути актуальними.

Зараз уряд Японії спростив правила в'їзду для українських біженців.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Раніше для в'їзду українців до Японії було потрібно доручення від родича або знайомого, який проживав в країні. Однак з початку березня цю умову скасували для українських біженців.

«Навіть тим, у кого немає родичів або знайомих в Японії, буде дозволено в'їхати в країну, якщо така потреба продиктована гуманітарними міркуваннями», – повідомив міністр закордонних справ Йошімаса Хаяши.

Українці також зможуть отримати японську візу за спрощеною процедурою, а ще їм не потрібні ніякі коронавірусні документи. 

Евакуйовані громадяни України, яким надано короткострокове проживання на 90 днів після в'їзду до Японії, зможуть змінити тип візи протягом одного року, що дасть право на проживання та працевлаштування.