Які країни відкриті для туристів з України

Нещодавно Україна була виключена із «зеленого списку» через погіршення епідеміологічної ситуації щодо поширення коронавірусної інфекції. Попри це більшість країн Євросоюзу дозволяють в'їзд українським туристам.

Міністерство закордонних справ України продовжує співпрацювати із іноземними партнерами для забезпечення свободи переміщень українців.

На сьогоднішній день для громадян України відкрито такі країни:

Кіпр. При в'їзді потрібно надати електронний або паперовий сертифікат про вакцинацію, для невакцинованих туристів – ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин до вильоту. Після приїзду обов'язково здається тест або десятиденна самоізоляція.

Бельгія. Приймається електронний сертифікат із програми «Дія» або ПЛР-тест та сертифікат, що підтверджує важливість поїздки (документ видається у консульстві). В аеропортах Бельгії прибулі заповнюють форму (PLF) Passenger Locator Form.

Данія. Країна повністю зняла карантинні обмеження для місцевого населення. Але іноземним туристам необхідно при в'їзді пред'явити QR-код із програми «Дія» про вакцинацію препаратами, визнаними ВООЗ. Якщо сертифікату немає, виконується ПЛР-тест або відправка на десятиденну самоізоляцію.

Австрія. У країні зберігається безвізовий режим для українців, які отримали дві дози вакцини або мають свідоцтво про те, що турист перехворів на COVID-19 за 180 днів перед поїздкою. Приймається свідоцтво про наявність антитіл (діє 3 місяці).

Чехія. У період пандемії правила в'їзду не змінювалися. Країна вимагає сертифікат про проходження вакцинації препаратами, визнаними ВООЗ. Також заповнюється в'їзний формуляр.

Естонія. Подорожувати країною можуть вакциновані українці. Визнаються препарати: AztraZeneca, Corona Vac, Pfizer. Невакцинованим необхідно за 48-72 години до в'їзду отримати негативний тест та піти на десятиденний карантин.

Знайти роботу можна на сайті layboard.com