З 1 жовтня відновлюється польське залізничне сполучення з Україною 

Польща знімає заборону на залізничне сполучення з Україною, зберігаючи заборону тільки на ж/д поїздки для Білорусі. З завтрашнього дня, 1 жовтня, до Польщі знову можна буде дістатися потягом, що значно заощадить витрати на проїзд.

Залізничне сполучення між Україною і Польщею припинилося ще навесні, 15 березня 2020 року, через протиепідеміологічних заходів, викликаних поширенням коронавірусу. Його відновлення планувалося ще на початок червня 2021 року, але кілька разів переносилося на пізніші дати.

Раніше в Польщу ходило чотири поїзди - Київ-Варшава, Київ-Перемишль, Одеса-Перемишль, Львів-Вроцлав і безпересадні вагони Київ-Вроцлав.

Також «Укрзалізниця» вже підписала договори про відновлення ж/д сполучення з Угорщиною, Словаччиною та Австрією, чим немало порадувала українських заробітчан.

Відзначимо, що раніше поїзд 067К «Київ-Варшава» курсував між Центральним залізничним вокзалом Києва (відправлення о 18:48) і станцією «Варшава-Заходня» (прибуття близько 10:14). Загальний час поїздки - 15 год 26 хв. Відстань, яку долає поїзд, 788 км.

Розклад на цей час уточнюйте.