З 17-го липня військовий квиток на кордоні перевірятимуть у всіх чоловіків: подробиці

З 17-го липня військовий квиток на кордоні перевірятимуть у всіх чоловіків: подробиці

З 17 липня чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ при перетині кордону. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Демченко зазначив, що 16 липня закінчується двомісячний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

«Враховуючи це, починаючи з 00.00 17 липня прикордонники при перетинанні кордону України на виїзд перевірятимуть в усіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи. У разі відсутності військово-облікового документа прикордонники відмовлятимуть у перетині державного кордону на виїзд з України», – наголосив Демченко.

Демченко додав, що чоловіки з відстрочкою від призову чи виключеними з військового обліку за станом здоров'я мають право на перетин кордону, якщо вони мають інформацію в військово-облікових документах про отримання такої відстрочки.

«При цьому зазначимо, що категорії осіб, яким відповідно до Правил перетину кордону громадянами України дозволено виїзд з України, на даний час не змінилися. Окремо нагадаємо, що громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які мають відстрочку від призову чи виключені з військового обліку за станом здоров'я, мають право на перетин кордону за наявності інформації в військово-облікових документах про отримання такої відстрочки (виключення з військового обліку) або довідки за формою, визначеною у додатку 6 до вищезазначеного Порядку. З метою уникнення будь-яких непорозумінь при перетині кордону просимо громадян врахувати цю інформацію», – сказав Демченко.

Нагадаємо, що раніше QR-код у мобільному додатку «Резерв+» став чинним військово-обліковим документом для пред'явлення на кордоні під час виїзду з України.

До слів, Військовозобов'язані, призовники та резервісти мають постійно носити при собі приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, залежно від відношення до військової служби. Про це інформує Кременчуцький районний Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: