З якою метою Росія вербує африканських жінок? Деталі від Associated Press

Росія вербує африканських жінок
Росія вербує африканських жінок

На заводі з виробництва безпілотників в Росії працює близько 200 африканських жінок. Запрошення для них було розміщено в соціальних мережах. Жінкам обіцяли безкоштовні перельоти, фінансову допомогу та подорожі до Європи, якщо вони пройдуть тест на знання російської мови. Проте, після прибуття до Татарстану вони дізналися, що їхня робота буде полягати у збиранні іранських безпілотників.

За даними розслідування, російські виробники залучають жінок зі Східної Африки та деяких країн Азії та Латинської Америки. Вони мають вік від 18 до 22 років. Жінки працюють разом з російськими студентами, кому не більше 16 років. Вони живуть у гуртожитках і працюють по 12 годин на день. Більше того, їхня зарплата виявилася набагато нижчою, ніж було обіцяно.

Варто відзначити, що Росія розробляє нові безпілотні літальні апарати. Зокрема, виробництво ударного безпілотника з дальньою дією під назвою "Гарпія-А1" вже розпочато. Крім того, українське угруповання "Дніпро" працює над ударно-транспортним безпілотником "Перун", який може перевозити до 200 кг вантажу.

Російські компанії також розробляють нові безпілотні апарати для бойових операцій. Вони включають в себе "бронебійний" варіант авіаційної ракети С-8 "NAR" для нанесення ударів по бронетехніці, а також пінопластовий дрон IRT-Scout з максимальною швидкістю 90 км/год і радіусом дії 50 км.

Читайте також