З нового року для українських заробітчан в Польщі діятимуть нові правила: подробиці

Польща запроваджує нові правила для трудових мігрантів. Зміни почнуть діяти вже в новому році.

При в’їзді до Польщі українці мають надати негативний результат діагностичного ПЛР або експрес-тесту на Covid-19, оформлений польською або англійською мовою, пише Главком.

Ця вимога стосується навіть вакцинованих українців.

У Польщі вже з 1 січня 2022 року зросте мінімальна погодинна ставка оплати праці. Це торкнеться не лише поляків, а й заробітчан.

Знайти роботу за кордоном ви можете на сайті - layboard.com

Якщо у 2021 році українці, які працювали на заводах та фабриках Польщі, заробляли близько 25-40 тис грн, то у 2022 році рівень зарплат зросте приблизно на 2 тис грн.

Ті українці, які мають вищу освіту, знають мову, володіють необхідними навичками, звісно, ​​отримуватимуть більше. Але найчастіше українці йдуть на робітничі професії та не мають потрібної освіти. Проте Польща б’є рекорди з трудової міграції українців.

Як повідомлялося, у Польщі попит на чорноробів із-за кордону злетів на 90%, економіка поступово відновлюється після падіння, викликаного карантином.

Зараз у країні працює близько мільйона українських заробітчан, тоді як до пандемії їх налічувалося близько двох мільйонів, включаючи нелегальних.