«З повагою, мобілізаційний відділ». Українцям можуть надходити небезпечні листи

Небезпечний спам українців надсилає "мобілізаційний відділ"

На електронні пошти українців пристають небезпечні спам-листи, які приходять від імені так званого "мобілізаційного відділу", повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Зауважується, що кіберзлочинці особливо забезпечують шкідливі файли загальним текстом, який може здатися звичайним для корпоративного листування.

«Доброго дня, на ваш запит надсилаю документи. Прошу повідомити вхідний номер реєстрації кореспонденції. З повагою, мобілізаційний відділ», - такі листи з'явилися в електронних скриньках українців.

Імена відправників є вигаданими, наприклад "Конотопенко Радивой Ратиборович". Заголовок "мобілізаційний відділ" може спокушати та змусити натиснути на файл.

Центр стратегічних комунікацій наголошує: "Ні в якому разі не відкривайте файли, які приходять з невідомих адрес. Встановіть антивірус та тримайте його активним. Зробіть резервні копії важливих документів та файлів, щоб відновити їх у разі втрати".

Раніше українські хакери здійснили успішну атаку на Росію, знищивши всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка займалася впровадженням інформаційних систем у російській промисловості.

Служба безпеки України повідомила про фішингові розсилки електронних листів, що нібито надсилаються від її імені. Ця розсилка спрямована переважно на органи державної влади. На перший погляд ці листи виглядають достовірними, але насправді не мають жодного стосунку до СБУ.