З російського полону звільнили активіста, правозахисника й журналіста Максима Буткевича

Максим Буткевич - активіст, правозахисник, журналіст
Максим Буткевич - активіст, правозахисник, журналіст

За інформацією, отриманою від батька, правозахисника, журналіста, активіста й співзасновника Центру прав людини ZMINA, Максима Буткевича звільнили з російського полону 18 жовтня. Розповів про це його батько.

Він отримав дзвінок від Координаційного штабу, де повідомили про повернення сина до України в рамках обміну військовополоненими.

За інформацією російського Міноборони, 18 жовтня відбувся обмін полоненими між Україною та Росією у форматі 95 на 95. Після обміну російські військові знаходяться у Білорусі, де надають їм медичну та психологічну допомогу.

Нагадаємо, поки представники української влади не підтвердили інформацію про обмін.

Також стало відомо, що на Бахмутському напрямку російські окупанти розстріляли, ймовірно, пораненого військовослужбовця Збройних сил України, який потрапив до них у полон. Правоохоронці розпочали розслідування.

Президент України Володимир Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України та родинам полеглих воїнів, які посмертно отримали це звання.

Варто зазначити, що в Росії формально немає жодного військовополоненого. Правозахисник розповів про цинічний винахід Путіна.

Читайте також