"За це похвалю": Путіну примарилося, що Україна замислюється про переговори з РФ

Російський лідер Володимир Путін заявив, що Україна претендує на переговори з РФ, що він вважає "трансформацією в правильному напрямку". Проте він вважає, що цього недостатньо і необхідно скасувати декрет, що забороняє переговори. Він зробив ці заяви під час своєї пресконференції після візиту до Китаю.

Путін зазначив, що почув про готовність України до переговорів, а ідейні лідери зовсім недавно стверджували, що потрібно завдати Росії стратегічної поразки на полі бою. Тепер вони виявили змінений погляд і стверджують, що проблеми потрібно вирішувати мирним шляхом через переговори.

З одного боку, Путін позитивно сприймає таку трансформацію, але вважає, що потрібні конкретні дії, якщо дійсно є бажання української сторони до домовленостей. Він стверджує, що для початку слід скасувати декрет, що обмежує переговори з РФ.

  • Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Україна нібито вже замислюється про переговори з РФ.
  • Заявив, що це "трансформація в правильному напрямку", але цього недостатньо, адже "треба скасувати декрет, який забороняє переговори". Про це президент країни-агресорки сказав на пресконференції за підсумками візиту до Китаю.
  • "Ми чуємо зараз, що вони нібито готові до якихось переговорів. Уже й відповідальні особи, які курують питання зовнішньої політики і які зовсім нещодавно говорили, що потрібно завдати Росії стратегічної поразки на полі бою, зараз вони вже заговорили іншим голосом і вже кажуть, що потрібно вирішувати ці проблеми шляхом мирних переговорів", - заявив він.
  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас Путін заявив, що цього недостатньо.

"Це трансформація в правильному напрямку, за це похвалю, але цього недостатньо", - сказав він.

За словами Путіна, потрібно робити "конкретні кроки, якщо дійсно є бажання домовлятися".

Він додав, що для початку "треба скасувати декрет, який забороняє переговори".

Російський лідер Володимир Путін висловив свою реакцію на передачу Україні дальнобійних ракет ATACMS, заявивши, що окупанти, як він стверджує, зможуть відбити їх. Він назвав таку допомогу Вашингтона Києву "помилкою" Сполучених Штатів Америки. Варто відзначити, що Путін порушив закон Росії, назвавши війну "війною", а не спеціальною воєнною операцією, як вона офіційно позиціонується владою.

Читайте також: