За фейки про мобілізацію відкриватимуть кримінальні провадження: ЗСУ зробили заяву

ЗСУ оголосили про кримінальне провадження за фейки про мобілізацію
ЗСУ оголосили про кримінальне провадження за фейки про мобілізацію

Українські військові оголосили про відкриття кримінального провадження щодо поширення фейкової інформації про мобілізацію в країні. За змінами до Кримінального кодексу, такі дії можуть бути покарані за статтею про перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

При цьому командування військових запевнило, що буде контролювати всі порушення з боку органів комплектування і соціальної підтримки. Також командування закликало громадян, медіа та блогерів використовувати перевірену інформацію.

Нещодавно стало відомо, що кримінальне провадження відкрите щодо конфлікту Сергія Положая з працівниками органів комплектування.

На концерті гурту "Океан Ельзи" у Києві проводили перевірку військово-облікових документів у військовозобов'язаних. Після цього кількох осіб затримали й відвезли у ТЦК, а ще декількох просто викликали на допит.

Зазначимо, що народний депутат Микита Потураєв заявив, що ця перевірка не загрожує українській культурі. Керівниця медсестринської служби юнітів Да Вінчі також висловила свою негативну думку про цю облаву.

Нагадаємо, Кабінет міністрів змінив порядок проведення мобілізації, зокрема умови призову громадян на військову службу.

Читайте також