За тиждень ДТЕК повернув світло понад 311 тис. родин після обстрілів

Обрушениня ліній електропередач через обстріли
Обрушениня ліній електропередач через обстріли

Енергетики ДТЕК знову повернули світло понад 311 тисячам родин

За минулий тиждень енергетики ДТЕК відновили електропостачання для понад 311 тисяч родин у 104 населених пунктах, які були залишені без світла через обстріли в Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Про це повідомляє ДТЕК.

Найбільше постраждала Дніпропетровська область, де все частіше відбуваються ворожі обстріли, що пошкоджують електромережі і призводять до відключення світла у мешканців області. Завдяки роботі фахівців ДТЕК, вдалося відновити електропостачання для 213,2 тисяч родин.

У Донецькій області також складна ситуація через постійні бойові дії. Протягом минулого тижня двоє енергетиків отримали поранення виконуючи свої обов'язки. Незважаючи на небезпеку, енергетики продовжують відновлювати електромережі за дозволом військових. У цей період було відновлено доставку електроенергії в 95,8 тисяч родин.

Одеська область також постраждала від ворожих атак. Тут енергетики ДТЕК відновили світло для 2,4 тисяч родин, чиї будинки були знеструмлені через обстріли.

«Енергетики тримають енергетичний фронт уже 929 днів. З початку вторгнення, ми повернули світло вже 14,1 млн родин у Київщині, Дніпропетровщині, Одещині, Донеччині та Києві. У декількох населених пунктах, наближених до зони бойових дій, ми повернули світло декілька разів», - зазначив Олександр Фоменко, генеральний директор ДТЕК Мережі.

Енергетики ДТЕК Мережі роблять все можливе, щоб максимально швидко усунути пошкодження. Вони починають роботи одразу після отримання дозволу та отримання доступу до пошкодженого місця від ЗСУ та ДСНС.

В серпні енергетикам ДТЕК вдалося відновити електропостачання для 714 тисяч родин, які були знеструмлені через обстріли.

Читайте також