Забобони високосних років

З підсиленням нового року збільшується попит на ворожіння та прикмети. Особливо це помітно в часи війни.

Один з часто згадуваних забобонів - про нещасливі високосні роки. Шанувальники цих прикмет нагадують про минулий високосний рік - 2020-й, який приніс пандемію Covid-19. Зазначають, що і 2024 рік (теж високосний) може бути недобрим.

Чи такі вже погані високосні роки? Давайте подивимось на нещодавню історію.

Вже згадували про 2020 рік. А в 2016 році були президентські вибори в США, де переміг Трамп. Хоча його президентство було специфічним, але не катастрофічним. Варто також зазначити, що президентські вибори в США відбуваються у високосні роки.

2012 рік в Україні відзначився парламентськими виборами і перемогою Партії регіонів. У світі виділилися Партія "Свобода" і події пов'язані з нею. У 2008 році була глобальна фінансова криза, але в Україні вона мала пік в 2009 році. У 2004 році в Україні була Помаранчева революція, але цей рік також відзначився цунамі в Індійському океані. В 2000 році світ відзначив Другу Чеченську війну в Росії і першу перемогу Путіна на президентських виборах.

Таким чином, можна зробити висновок, що не кожен високосний рік принесе погані події. Події можуть статися в будь-який рік, і погані, і позитивні. Знакові події новітньої історії не обов'язково відбуваються у високосні роки.

Закриваючи роздуми, варто згадати, що в Олімпійських іграх високосні роки асоціюються з важливими змаганнями. Існує навіть містична теорія, яка пов'язує проведення Олімпійських ігор в авторитарних режимах з їх подальшим руйнуванням. Однак цю теорію треба розглядати з обережністю, оскільки вона не підтверджена прикладами Росії та Китаю.

На завершення варто зазначити, що в роки, що закінчуються на цифру "4", відбуваються важливі події в політичній історії України. Наприклад, 1994, 2004, 2014 роки вибули поворотними. Чи продовжиться ця закономірність у 2024 році, поки не відомо.

Читайте також:
  • Прогнози Буданова: більшість передбачень справдилися, проте є прорахунки
  • 10 українських фільмів 2023 року, які варто побачити
  • Мобілізація, блокада кордону, Залужний… Підсумки-2023 від президента