Заборонено публічно співати й читати. Таліби видали нові правила для жінок в Афганістані

Жінки в Афганістані не мають права співати
Жінки в Афганістані не мають права співати

Влада групи Талібан в Афганістані впровадила нові закони, які обмежують права людей. Ці закони стосуються громадського транспорту, музики, гоління та святкування. Закони затвердив верховний лідер групи Хібатулла Ахундзаде.

Одним з обмежень є зобов'язання жінок завжди покривати своє тіло у громадських місцях, включаючи обличчя, щоб не спокушати себе та інших. Одяг також має бути припустимим, без тонкої, тісної чи короткої одежі. Жінки також повинні покриватися перед чоловіками та жінками-немусульманками, щоб запобігти розбещенню.

Також було визнано, що жіночий голос є інтимним, тому заборонено співати або читати на публіці. Жінкам заборонено дивитися на чоловіків без родинних або шлюбних зв'язків.

«Іншаллах, ми запевняємо вас, що цей ісламський закон допоможе просувати чесноти та викорінення пороку», - заявив представник уряду Маулві Абдул Гафар Фарук.

Документ містить 35 статей і є першою офіційною декларацією законів про гріхи та чесноти в Афганістані з часів захоплення Талібаном влади в 2021 році.

Ці закони дозволяють уряду регулювати особисту поведінку та застосовувати покарання, такі як арешти або попередження, у випадку отримання скарги від поліції на порушення закону.

Закони також забороняють публікацію зображень живих істот, відтворення музики і самостійну поїздку жінок. Ставиться вимога до водіїв та пасажирів молитися у встановлений час.

Чоловікам вимагається носити штани принаймні до колін і коротку бороду. Закон також забороняє гомосексуальність та азартні ігри. Чоловікам також заборонено розривати шлюбні стосунки і вимагається регулярна молитва.

Нагадаємо, що Талібан не дозволив в'їзд до Афганістану ООН спеціальному доповідачу Річарду Беннетту, звинувативши його в поширенні пропаганди.

Рада ООН з прав людини призначила Беннетта для моніторингу ситуації з правами людини в Афганістані після приходу Талібану до влади. Беннетт наразі перебуває за межами Афганістану.

Спортсменка-біженка була дискваліфікована з Олімпіади за гасло «Волю афганським жінкам».

Читайте також