Забужко розкритикувала Ліну Костенко: реакція соцмереж на скандал

Забужко розкритикувала Ліну Костенко, реакція соцмереж
Забужко розкритикувала Ліну Костенко, реакція соцмереж

Після гострої критики письменниці Оксани Забужко усе більше говорять про роль Ліни Костенко в українській літературі. Деякі захоплюються Забужко і не звертають уваги на її слова про Костенко. Інші, навпаки, звинувачують Забужко у заздрощах та нагадують про суперечки з її життя.

У своєму останньому інтерв'ю, Забужко зазначила, що в молодості Костенко мала великий авторитет серед багатьох початківців-письменників. І навіть зараз вона має великий вплив на літературний світ. Про Костенко Забужко сказала: "Вам сьогодні дістався слабкий відбиток тої абсолютної влади, яку вона мала у 80-ті роки. От в роки моєї літературної юності, це був, ну я не знаю, товариш Сталін в мініатюрі. От як вона скаже, так і буде".

У Facebook спільнота поділилася на дві сторони. Багато людей виступають на захист Костенко, пояснюючи це тим, що вона має широку славу і відома всім українцям, а також зауважують, що вона ніколи не робила таких різких заяв про колег. Але є й ті, хто наголошує на різниці епох і світоглядах між цими двома письменницями.

Деякі користувачі також нагадують, що заслання батька Оксани Забужко в сталінські часи може пояснити її відношення до Костенко. Але під відео інтерв'ю на YouTube більшість користувачів підтримує Забужко і висловлює їй подяку за розмову.

На критику Забужко також відреагував український письменник Андрій Кокотюха. Він згадав, як Забужко у одному зі своїх романів назвала Костенко "гергеписте бабисько", на що Костенко відповіла, що Забужко "ялова молодиця". Він також додає, що усе можна мати свою думку, але від критики Забужко можна отримати багато негативних коментарів.

Ліна Костенко поки не висловилася про це.

Нагадаємо, що Оксана Забужко висловилася гостро про вплив Ліни Костенко на літературу в радянські часи.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 124 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)