Загарбники планують наступати ‒ у ГУР спрогнозували дії РФ 2023 року

Загарбники планують наступати ‒ у ГУР спрогнозували дії РФ 2023 року

Росія 2023 року не збирається завершувати війну проти України.

Командування РФ також планує нові наступальні операції на фронті. Про це в коментарі РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

За його словами, поки що важко спрогнозувати, де саме готуються нові наступи.

"За оцінками воєнної розвідки України, росіяни наступного року й надалі намагатимуться продовжувати ведення наступальних дій. На жодному з напрямків їм не вдалося досягнути своєї мети. Вони розуміють що програють, але завершення війни не планують", ‒ сказав Черняк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Нині розвідка розглядає можливість того, що загарбники можуть одночасно піти з півночі або сходу.

"Такі дії ворога передбачаються і наші війська до цього готові", ‒ наголосив Черняк.

При цьому він підкреслив, що нині достатніх сил та засобів для наступу в окупантів на території Білорусі немає.

Представник ГУР також впевнений, що росіяни намагатимуться втримати сухопутний коридор до Криму та захопити всю Донецьку область. Але їм не вдасться форсувати Дніпро, аби знову захопити Херсон.

"За оцінками воєнної розвідки України, за наступні чотири-п′ять місяців російська армія може втратити ще до 70 тисяч людей. І до таких втрат керівництво країни-окупанта готове", ‒ додав Черняк.

Новий 2023 рік принесе українцям радість та перемогу у війні з Росією. Хороших новин варто чекати в середині чи у другій половині 2023-го. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 2 січня становлять понад 107 440 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 720 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Читайте також: