Загинув, допомагаючи пораненому побратиму вийти з оточення. Згадаймо Романа Гвоздецького

Загинув, допомагаючи пораненому побратиму вийти з оточення. Згадаймо Романа Гвоздецького

Україна вшановує пам'ять загиблих внаслідок війни, зокрема Романа Гвоздецького.

Роман Гвоздецький, прикордонник, загинув 29 січня 2023 року під час бойових дій на Донеччині. Він народився в Львівській області 30 жовтня 1994 року і віддав перевагу службі в Державній прикордонній службі України. Він обрав фах кінолога, як і його брат Василь.

Роман був одним з перших, хто вступив до боротьби з росіянами. Він був снайпером і навчав військовослужбовців. Він вірив, що його знання можуть врятувати життя.

Під час одного з боїв у районі Благодатного, Роман і його підрозділ були оточені ворогом. Вони успішно виконали своє завдання й спробували вийти з оточення. Однак, Роман повернувся за пораненим товаришем та був захоплений ворогом. Він відстрілювався, поки його не вбили.

Лише в кінці березня 2023 року його поховали. Він був відзначений званням "майстер-сержант" за свою мужність та героїзм. Він також отримав посмертно орден "За мужність".

Ми пам'ятаємо всіх героїв, які загинули у війні за Україну та запалюємо свічки пам'яті в їх честь. Вони віддали своє життя за нашу свободу і незалежність.

Читайте також: