Загинув, захищаючи пораненого побратима. Згадаймо Євгена Шумілова

Вшановуємо пам'ять Євгена Шумілова

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Євгена Шумілова.

Євген Шумілов народився у 1992 році в Києві. Після закінчення школи у рідному місті вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, де навчався за спеціальністю акторське мистецтво. Згодом почав працювати у "Сучасному театрі".

До повномасштабного вторгнення Євген знімався у різноманітних серіалах та телепроєктах, зокрема, "Речовий доказ", "Реальна містика", "Сидоренки-Сидоренки", "Швидка", "Агенти справедливості", "Відділ 44". Також він був відомий за рекламою "Нової пошти".

У 2022 році Євген пішов на війну добровольцем. Він був ротним медиком у Третій штурмовій бригаді.

30 квітня Євген Шумілов загинув, захищаючи пораненого побратима. Про смерть захисника України повідомив його близький друг Іван Марченко.

Режисер Антонію Лукіч також написав про загибель актора: "Мав честь попрацювати з ним на знімальному майданчику, де він так пронизливо, та з такою надією дивився в майбутнє... Дякую тобі, Женя, світла пам'ять..."

У Євгена лишилася мама і вітчим з інвалідністю.

"Главком" долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.