Загроза диверсій РФ: Польща посилює безпеку головного хабу для транзиту допомоги Україні

Загроза диверсій РФ: Польща посилює безпеку головного хабу для транзиту допомоги Україні

Польща посилює безпеку навколо ключового транзитного аеропорту для військової допомоги Україні

Правительство Польщі зміцнює заходи безпеки навколо аеропорту Жешув-Ясьонка, який є основним транзитним вузлом для забезпечення зовнішньої військової допомоги Україні. За даними Bloomberg, це свідчить про зростаючу тривогу стосовно можливих диверсійних операцій, підтримуваних Росією.

"Ми стикаємось з іноземною державою, яка веде ворожі дії на території Польщі. Цього раніше не було", - пояснив міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк.

Міністр не уточнив, як саме буде посилена безпека аеропорту, але наголосив, що Польща стикається з небаченим рівнем іноземного втручання вперше.

За повідомленням прем'єр-міністра Дональда Туска, в рамках придушення передбачуваних диверсій, керованих із Росії, вже затримано 12 осіб. Це випадки підпалів, спроб підпалу та фізичних нападів.

Відзначається, що цей аеропорт розташований за менш ніж 100 кілометрів від кордону з Україною і обробляє до 90% західних вантажів, спрямованих на фронт. Також цей аеропорт є основним пунктом зупинки для іноземних посадовців, які відвідують Київ.

Джерело: УНІАН

Читайте також: