Захід більше не сприймає всерйоз ядерні погрози Путіна — експерт

Захід більше не сприймає всерйоз ядерні погрози Путіна — експерт

Російський президент Володимир Путін продовжує загрожувати світу використанням ядерної зброї, але західні країни перестали сприймати такі загрози сповна.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов, коментуючи плани російського диктатора провести навчання зі застосуванням нестратегічної ядерної зброї.

"Заяви Путіна про можливість застосування тактичної ядерної зброї, нібито серйозні заяви, повинні були мати адекватну реакцію з боку країн Заходу та Сполучених Штатів. Правильно? Однак реакція Джона Кірбі (радника Білого дому з питань національної безпеки, - ред.) була такою, що ядерна риторика - неприпустима", - сказав він.

Крім того, у США не бачать жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю.

"Країни НАТО не змінюватимуть свою концепцію протидії можливим ядерним загрозам з боку Росії через їхню відсутність. Це більш ніж принизлива відповідь з боку Сполучених Штатів. Захід чітко дав зрозуміти Путіну, що його гра з підвищенням ставок і гра "ядерними м'язами" вже не сприймаються серйозно", - наголосив Снєгирьов.

За словами аналітика, твердження Москви про те, що "Кинджали" невразливі, а "Калібри" неможливо збити, були спростовані українською системою протиповітряної оборони (ППО).

"Захід побачив, що "король голий". І ті аргументи військово-політичного тиску на країни Європи, які тримали європейський континент у страху, виявилися зруйнованими руками самої Росії. Заявлені тактико-технічні характеристики озброєнь виявилися далекими від реальності", - підсумував Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: