"Захід не дає українцям того, що потрібно для перемоги" - екс-командувач сил НАТО у Європі

Західні союзники не надають Україні необхідного озброєння, щоб перемогти Росію.

Тому Україна може програти. Про це зазначив американський генерал і колишній головнокомандувач сил НАТО у Європі Філіп Брідлав у коментарі Newsweek.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми не даємо українцям того, що потрібно для перемоги. Точніше, ми даємо їм стільки, щоб вони могли протриматися на полі бою. Західні лідери керуються своїми страхами і тому не здатні зрозуміти, що означає переможений Путін", сказав Брідлав.

Він зазначив, що хоча Україну забезпечили певною зброєю малої дальності, американські системи ATACMS були старішими варіантами з касетними боєголовками і менш потужними, ніж сучасні версії.

На його думку, якщо Захід покине Україну, вона продовжить боротися, але загинуть ще десятки тисяч українців. Врешті-решт Росія підпорядкує всю Україну, яка знову стане васалом, вважає Брідлав.

За іншим сценарієм, Україна виграє війну, якщо Захід надасть їй те, що потрібно для перемоги.

Відсутність необхідного озброєння

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не отримав від Заходу того, що просив. США не відреагували відкрито ні на резонансне інтерв'ю генерала, ні на список потреб. Про це заявив екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав республіканців у Конгресі до дії. Він вимагає схвалити додаткове фінансування, зокрема, понад $60 млрд для України, після укладення угоди щодо фінансування уряду в 2024 році, зазначає пресреліз Білого дому.