Захід підштовхує Україну до плану "Б" проти Росії, - WSJ

Україна готується до конфлікту з Росією
Україна готується до конфлікту з Росією

Україна має розробити план "Б" для подальшого протистояння Росії в наступному році. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

За інформацією видання, Захід все ще підтримує мету президента України щодо витіснення Росії зі своєї території, але громадська підтримка союзників зменшується. Російська армія, у свою чергу, досягає успіхів на деяких ділянках фронту.

Згідно з європейськими інсайдерами, Україні потрібно визначити більш реалістичну мету війни, щоб активніше отримувати підтримку європейських країн. Високопосадовці з Європи вважають, що повна перемога України вимагатиме колосальних фінансових зусиль Заходу, що, за їхньою думкою, є майже нереалістичним. Однак переговори з США та Великобританією можуть підсилити потенціал Збройних Сил України.

У міжнародних переговорах можуть бути обговорені питання використання Україною ракет великої дальності для атак на Росію, але остаточного рішення ще не прийнято.

До того ж, український президент Володимир Зеленський планує зустрітися з головою Білого дому Джо Байденом та іншими політиками під час Генеральної асамблеї ООН. Київ розраховує на підтримку від Заходу, але чи відбудуться ці зустрічі, поки що невідомо.

На Заході вважають, що результати майбутніх виборів в США будуть визначальними для допомоги Україні, але мало хто вірить, що така підтримка може тривати багато років.

Варто зазначити, що Україна раніше розглядала переговори з Росією щодо обмеження атак на енергетичну інфраструктуру один одного.

Республіканці закликали Байдена зняти обмеження на удари Збройних Сил України по Росії.

Читайте також