Західні добровольці гинуть в Україні, бо недооцінили запеклість війни - ЗМІ

Західні добровольці гинуть в Україні, бо недооцінили запеклість війни - ЗМІ

Західні добровольці, які долучилися до ЗСУ в українській війні проти Росії, часто не розуміли, наскільки жорстока ця війна. Багато з них заплатили ціною свого життя.

Про це ветеран армії США, який брав участь в бойових діях в Україні, розповів виданню Business Insider анонімно.

За його словами, ветерани західних армій, які приєднувалися до ЗСУ на початку війни, звикли до боротьби з перевагою над ворогом, але мусили звикнути до зміни умов, де противник переважав чисельністю та арсеналом.

Багато людей із Заходу, які приїжджають в Україну, хочуть бути героями. Я постійно бачив хлопців, які їздили в Україну, і вони ставилися до цього майже як до відпустки, і вони насправді не очікували смерті

Ветеран дав зрозуміти, що й сам та саме мав таке сприйняття, коли приїхав в Україну. Але тут він зрозумів, наскільки це небезпечно.

Чоловік приїхав боротися на боці України відразу після російського вторгнення і повернувся додому у грудні попереднього року. За цей час він брав участь у боях на Харківщині та під Бахмутом. Він також мав досвід військової служби в Іраку у складі американського контингенту, тому міг порівняти.

В Україні темпи бойових дій набагато вищі

За словами американця, на фронті в Україні солдатам важче знайти безпечне місце через використання багато безпілотників, ніж у будь-якому іншому конфлікті в історії. Також постійно використовується артилерія та важка зброя.

Навіть якщо ти перебуваєш на відстані кількох миль від лінії фронту, ти все одно можеш постраждати від рокети

Джерело: УНІАН

Читайте також: