Закликала бомбити Кремль: Росія оголосила у розшук правнучку льотчика Валерія Чкалова

Закликала бомбити Кремль: Росія оголосила у розшук правнучку льотчика Валерія Чкалова

Активістку Freedom Birds for Ukraine оголосили у розшук

МВС Росії розшукує Дар'ю Богданову, активістку антивоєнного проекту Freedom Birds for Ukraine та правнучку радянського льотчика Валерія Чкалова. Кримінальну справу порушено за заклики до тероризму, але сама Богданова це заперечує.

Приводом для розшуку стали її висловлювання про Росію та війну

Справу проти Богданової розпочали через її пости в соцмережах та інтерв'ю українському каналу. Активістка заявила, що, якщо без цього неможливо обійтися, то треба стріляти по Москві. Вона живе в Москві та заявляє, що любить це місто, але вона готова знищити його, якщо це єдиний шлях. Проте, вона наголосила, що для неї важливо лише знищення центрів прийняття рішень, інших мирних людей їй буде дуже шкода.

Російське командування проти здавання в полон

Воїни Росії, які добровільно здаються в полон, вважаються зрадниками. Вони навіть отримають ув'язнення на 10 років. Таку інструкцію отримали військові. Воїни вирішили здатися через загрозу, яка походить з боку Сил оборони.

Німці не вірять у можливість нападу Росії на НАТО

Нове опитування показало, що більшість населення Німеччини не вважає загрозу нападу Росії на країни НАТО ймовірною. Лише 36% опитаних вважають, що окупанти можуть напасти на їхню державу до 2030 року. Більшість німців вважають такий сценарій малоймовірним або скоріше малоймовірним.

Читайте також: