Закон про «іноагентів»: протестувальники перекрили рух у центрі Тбілісі

Закон про «іноагентів»: протестувальники перекрили рух у центрі Тбілісі

Супротивники закону про "іноагентів" знову зібралися біля парламенту в Тбілісі

12 травня у Тбілісі супротивники закону про "іноагентів" знову зібралися біля будівлі парламенту Грузії. Автомобільний рух проспектом Руставелі був перекритий. Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

Демонстранти планують провести ніч біля будівлі парламенту. Завтра відбудеться засідання юридичного комітету, на якому обговорюватимуться зміни до закону в третьому читанні.

"Ми збираємося і залишаємося на ніч, бо на ранок 13 травня влада призначила комітетські слухання щодо "російського закону", щоб підготувати його до голосування у третьому читанні... Давайте разом проведемо ніч, а вранці не дозволимо депутатам "Мрії" увійти до будівлі парламенту та продовжувати діяти всупереч волі народу, Євросоюзу та Конституції" - заявили організатори мітингу.

Учасники мітингу голосно кричали: "Так Європі! Ні російському закону!"

Поліція мобілізувала додаткові сили біля будівлі парламенту Грузії. Вони закрили ворота парламенту металевими загородженнями.

Президентка Грузії закликала владу відкликати закон про "іноагентів" і пропонує відкласти набрання чинності закону до 1 листопада, після парламентських виборів 26 жовтня.

15 квітня розпочалися протести проти закону про "іноагентів", який викликав обурення Заходу та громадського суспільства в Грузії.

1 травня парламент Грузії ухвалив закон про "іноагентів" в другому читанні. За законопроєкт проголосували 83 депутати, проти були 23.

Рем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе сподівається на примирення позицій з західними партнерами щодо скандального закону і натякнув на готовність до компромісу.

Читайте також:

  • Протести в Грузії. Чи закриють Касі Каладзе в'їзд до Мілана?
  • Навіщо Кремлю грузинський закон про "іноагентів"? Пояснює політолог
  • "У Грузії свій Майдан": чи доречні паралелі з Україною Януковича?
  • Грузія на роздоріжжі: в "русскій мір" чи в ЄС
  • Лідерів нема. Деканоїдзе розкрила кухню грузинських протестів

Читайте також: