Закон про мобілізацію: звільнені з полону військові отримали право на демобілізацію

Верховна Рада ухвалила закон про демобілізацію полонених військовослужбовців

Самостійна демобілізація буде надана військовослужбовцям, які були звільнені після полону, згідно з новим законом №10449, прийнятим Верховною Радою сьогодні. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Тобто якщо ви хочете залишитись у війську - це ваше право. Рік боротьби дав результати

Сьогодні Верховна Рада проголосувала за закон про мобілізацію, який спрямований на облік всіх військовозобов’язаних та оновлення їхніх даних. Закон допоможе спростити процес мобілізації, оскільки тепер Територіальні центри кадрів (ТЦК) матимуть актуальну інформацію про потенційних новобранців.

Чоловіки у віці від 18 до 60 років мають повинні оновити свої дані у військовкоматах, Центрах надання адміністративних послуг або в електронному кабінеті призовника протягом 60 днів. Військовослужбовці, що укладають перший контракт, отримають компенсацію 50% від першого внеску за кредитом, що забезпечений предметом іпотеки.

Закон також скасовує відстрочку від служби для аспірантів, які вчаться на контракті, і для громадян, які отримують наступну освіту, яка не є вищою за попередню. Замість строкової служби вводиться "базова військова підготовка", яку можна пройти під час навчання у ВНЗ або в тренувальних центрах ЗСУ.

Уряд додасть 70 тис. грн на місяць військовим на передовій

Також сьогодні Верховна Рада проголосувала за постанову, яка передбачає надання 70 тис. грн на місяць додатково тим військовим, які перебувають на передовій.