Законопроєкт про мобілізацію повернули до Кабміну

Законопроект щодо мобілізації та військової служби повернули ініціатору

Законопроект №10378 щодо впровадження змін у мобілізацію, військовий облік та проходження військової служби, був повернутий його ініціатору. Про це повідомив Давид Арахамія, лідер фракції "Слуга народу".

Він також додав, що пропозиції, які були розроблені в комітеті та робочих групах, були передані одночасно. Арахамія повідомив про проведення закритої наради з військовим командуванням у парламенті 11 січня, а також про засідання Погоджувальної ради в закритому режимі.

Присутніми на нараді були Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, міністр оборони Рустем Умєров та керівництво Верховної Ради. Вони обговорювали законопроект, але виявилися різні погляди на деякі положення. За словами Арахамії, не всі норми можуть бути підтримані, оскільки деякі з них порушують права людини або не є оптимально сформульованими.

"Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації", - зазначив Арахамія.

За його словами, робота над законопроєктом продовжується і над новим текстом, який був напрацьований цілий тиждень, працюватимуть й надалі.

За словами члена парламентського Комітету з питань нацбезпеки Вадима Івченка, уряд може внести нову версію законопроекту до п'ятниці. На наступному засіданні комітету цей текст можуть розглянути та провести позачергову сесію.