Закриття Олімпіади-2024: що цікавого запланували організатори та де дивитися церемонію

Логотип Олімпійських ігор 2024
Логотип Олімпійських ігор 2024

Сьогодні, 11 серпня, у Франції відбудеться церемонія закриття Олімпійських ігор 2024 року. Головні цікаві нюанси заходу вже стали відомі. 

Церемонія почнеться о 22:00 за київським часом. На відміну від церемонії відкриття, яка відбулася на відкритому повітрі, церемонія закриття пройде на стадіоні "Стад де Франс".

Подія пропонуватиме традиційні елементи, такі як парад спортсменів та передача олімпійського прапора організаторам Ігор 2028 року в Лос-Анджелесі. Також вручатимуть медалі переможцям жіночого марафону, який відбудеться напередодні.

У церемонії візьмуть участь більше ста виконавців, включаючи акробатів, танцюристів і циркових артистів. Очікується, що виступатимуть відомі співаки, такі як Billie Eilish, Snoop Dog, Red Hot Chilli Pepper, Air та інші.

Мистецьке шоу перетворить стадіон "Стад де Франс" на гігантський театр з вражаючими декораціями та світловими ефектами, які охоплюватимуть і минуле, і майбутнє. Зокрема, на церемонії очікується стрибок з парашутом Тома Круза.

Режисером цього заходу є Тома Жоллі, який також керував церемонією відкриття. Він наголосив, що це буде велике мистецьке вистава, яка створить яскраву візуальну картину та попрощається зі спортсменами з усього світу.

Церемонію закриття можна буде дивитися наживо на Суспільному Спорт о 22:00 за київським часом. Прапороносцями України будуть срібні призери Ігор Парвіз Насібов та Людмила Лузан.

Літні Олімпійські ігри проходять у Парижі та інших містах Франції, а також на Таїті. Це останні Олімпійські ігри під керівництвом президента МОК Томаса Баха. Вартість цих ігор становить 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття відбулася 26 липня 2024 року за межами стадіону. Парад націй пройшов по Сені, а офіційна частина відбулася на площі Трокадеро. Режисером церемонії був Тома Жоллі.

Також на сайті олімпіади можна переглянути медальний залік.

Читайте також