Залишилась від cусіда. В США чоловік хотів здати в музей частину ядерної ракети

У музей авіації в США надійшов дзвінок від чоловіка, який запропонував передати частину ракети з ядерним зарядом, яку він знайшов у гаражі свого померлого сусіда. Місцева поліція повідомила про цей інцидент в місті Бельв'ю, що знаходиться у штаті Вашингтон.

Музей Військово-повітряних сил у Дейтоні отримав дзвінок від цього чоловіка. Він запропонував передати музею предмет, що належав його померлому сусідові, який придбав цей предмет на розпродажу.

Коли на місце події прибули вибухотехніки, чоловік показав їм ракету. Виявилося, що це некерована ракета класу "повітря-повітря" Douglas AIR-2 Genie, яка може нести ядерну боєголовку W25 потужністю 1,5 кілотонни.

Вибухотехніки перевірили ракету та встановили, що вона не становить загрози, оскільки була без боєголовки та ракетного палива. Тому рішено залишити ракету у чоловіка, щоб він міг її реставрувати для музею.

Раніше, в паризькому Луврі, екологічні активісти пролили суп на всесвітньо відому картину "Мона Ліза" (або "Джоконда") Леонардо да Вінчі в неділю, 28 січня.