Залужний відвідав бійців на Авдіївському та Куп'янському напрямках: відео

Залужний відвідав бійців на Авдіївському та Куп'янському напрямках: відео

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відвідав два напрямки фронту, на яких противник найбільш активно атакує позиції ЗСУ.

Найнапруженіша ситуація зараз панує під Авдіївкою. Про це Залужний повідомив у своєму Telegram-каналі.

"На війні не існує простих ділянок фронту. Є лише ті, де все складніше. В данний момент це саме Авдіївка. Тут противник не припиняє спроби прорватися через нашу оборону та оточити місто", - зазначив він.

За інформацією головнокомандувача, противник активно застосовує штурмові підрозділи, масово використовує бронетехніку, авіацію та артилерію.

"Незважаючи на все, наші військові продовжують героїчно відбивати атаки, знищуючи живу силу та техніку противника", - зазначив Залужний.

Залужний зазначив, що було проведено нараду з командувачами і командирами бригад, які виконують завдання на Авдіївському напрямку, де була визначена послідовність дій Сил оборони з урахуванням постійної зміни обстановки.

"Також обговорили нагальні потреби підрозділів", - повідомив головнокомандувач.

Залужний також зазначив, що було проведено роботу на Купʼянському напрямку, де окупанти продовжують наступальні дії.

"Наші солдати міцно тримають оборону в надскладних умовах. Дякую кожній бригаді, всім захисникам, хто бореться за Україну", - підкреслив генерал.

Українські ракетні війська завдали удару по пункту управління російських окупантів, двом районам зосередження військової техніки та особового складу, двом важким вогнеметним системам залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" і 13 артилерійським засобам противника. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Протягом доби українська авіація здійснила удар по пункту управління, 13 ударів по районам зосередження військової техніки та особового складу росіян, а також чотири удари по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

Наші захисники також знищили чотири розвідувальних безпілотника оперативно-тактичного рівня росіян.

Сили оборони України проводять наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському.