Залужний вперше поговорив телефоном із новим головою Об'єднаного комітету начальників штабів США

Залужний говорить по телефону з новим головою Об'єднаного комітету начальників штабів США
Залужний говорить по телефону з новим головою Об'єднаного комітету начальників штабів США

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів першу телефонну розмову з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном.

Зустрічаючись по телефону, український генерал розповів своєму американському колезі про поточний стан справ, оперативну обстановку на фронті та заходи, які Збройні Сили України вживають в обороні та наступі. Про це Залужний повідомив у Telegram.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також говорили про активізацію дій російських загарбників на окремих напрямках та майбутні плани ворога.

Зокрема, Залужний сказав: "З генералом Брауном ми також обговорили нагальні потреби Збройних Сил України, такі як засоби протиповітряної оборони, артилерійські системи та снаряди. Я подякував за черговий пакет військової допомоги, про який США оголосили напередодні".

Крім того, генерали обмінялися думками щодо підготовки українських військовослужбовців та відновлення підрозділів.

Залужний додав: "Генерал Браун завів мені, що США будуть продовжувати підтримувати Україну та відновлювати плідну співпрацю у боротьбі з російською агресією".

У середу, 11 жовтня, США оголосили про надання Україні пакета військової допомоги на суму 200 млн доларів. Цей пакет призначений для посилення систем протиповітряної оборони.

До складу пакета входять ракети протиповітряної оборони AIM-9M, обладнання протидії безпілотним авіаційним системам (c-UAS) та додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності HIMARS.

Читайте також