Залужний захистив дисертацію та здобув науковий ступінь

Головнокомандувач ЗСУ отримав ступінь доктора філософії

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний успішно захистив свою дисертацію з права та отримав науковий ступінь доктора філософії. Про це повідомляє Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

Інформація про дисертацію та її анотацію не оприлюднена, оскільки вони містять державну таємницю у сфері оборони, державної безпеки та охорони правопорядку.

Тема дисертації Головнокомандувача ЗСУ

За ключовими словами видно, що тема дисертації Валерія Залужного пов'язана з військовою дисципліною, дисциплінарними проступками та стягненнями.

У роботах Головнокомандувача ЗСУ вказано, що він підписався як аспірант кафедри адміністративного, цивільного та господарського права і процесу академії Державної пенітенціарної служби.

Захист дисертації

Захист дисертації Головнокомандувача ЗСУ відбувся в Одеській юридичній академії, керівником якої є Сергій Ківалов.

Валерій Залужний закінчив Одеський інститут Сухопутних військ із відзнакою у 1997 році. У 2005 році він вступив до Національної академії оборони України, де отримав золоту медаль у 2007 році. У 2014 році випускник Національного університету оборони України отримав перехідний меч королеви Великої Британії як нагороду за успішне закінчення оперативно-стратегічного рівня підготовки. Він також навчався на магістерській програмі з міжнародних відносин у Національному університеті "Острозька академія" у 2019-2020 роках.

Інші подробиці

У листопаді стало відомо, що Валерій Залужний планує захистити кандидатську дисертацію у Національному університеті "Одеська юридична академія".

На пресконференції, яка відбулася 26 грудня, Головнокомандувач ЗСУ заявив про своє незадоволення роботою військкоматів та підтримав ідею впровадження в Україні електронних повісток. Він також підкреслив, що вирішувати питання придатності до військової служби має ВЛК, а не група інвалідності.